ValósGyermekÉrdek.hu

Tartalomhoz ugrás
Évente mintegy 25-30 ezer válás történik hazánkban, melyek nagyobb része sajnos konfliktusos. A jelenlegi elavult és kártékony válási, válások utáni családjogi és gyermekvédelmi joggyakorlatok alkalmazásával egész családok, különélésre ítéltetett szülők és gyermekeik ezrei, tízezrei sérülnek, nyomorodnak meg és lesznek kifosztva a helyzetüket kihasználó haszonleső "hiénák" által, évről-évre. Együtt akár több százezren is lehetnek! Innentől pedig ez már társadalmi probléma!
 
 
Ezen változtatni szükséges! Ez a társadalom érdeke is!
 
 
Célunk a tájékoztatás és a pozitív változások elérése a válások során és a válások után alkalmazott jogi gyakorlatokban és a gyermekvédelemben.

 
Legyen a valós gyermekérdek a cél!
 
 
Az alábbiakban összeszedtük a témával foglalkozó jelentősebb címeket.

 
A lenti képekre kattintva azonnal megnyílnak a tartalmak. 
Váltott gondoskodás:
Mindkét szülő egyformán része a gyermek életének.
Vétek ettől megfosztani bárkit.

"Isten a gyermeknek két kicsi kezet adott.Egyikkel Édesanyja, a másikkal Édesapja kezét fogja.Ezt a láncot nem lehet büntetlenül szétszakítani"
                                     (Gárdonyi Géza)
Ludas Matyi és a Döbrögi Gyámhatóság:
Egy szókimondó zárt facebook csoport. Fontos náluk az aktivitás.
A válás utáni anomáliák felszámolásáért és a Valós Gyermekvédelemért.
Szülői elidegenítés, mint gyermekbántalmazás:

A szülői elidegenítés nevű gyermekbántalmazási forma, jellemzően a válások során, azok után szokott előfordulni. Sajnos jelenleg még törvény sincsen róla, így szabadon gyakorolható. Reméljük nem sokáig.
Valós Gyermekérdek:

Ez a nyitott facebook csoportja a weboldalnak, ahol minden a Valós Gyermekérdekről szól és ahol Te is hallathatod a hangod.
Gyermekbántalmazások legálisan?

Vannak olyan gyermekbántalmazások, melyeket a törvény tilt. Vannak olyanok is, melyeket sajnos nem szankcionálnak és szabadon gyakorolhatók.

De ennek nem kell így lennie!
Rendszerabúzus a gyermekvédelemben:

Olyan is van, hogy pont a gyermekek védelmére hivatott rendszer az, ami védelem helyett a gyermekeket és a családokat abúzálja.
Igazságügyi pszichológus szakértés:

A válások utáni gyermekelhelyezéseknél és kapcsolattartási ügyeknél is kulcsszereplők az igazságügyi pszichológus szakértők. Jól van ez így?
Apák az Igazságért:
Ez a köszhasznú egyesület volt az "első fecske".
Saját web oldaluk, facebook oldaluk és face csoportjuk is van.
Apák hozták létre, de nem csak apáknak segítenek.
Mert nekik is a Valós GyermekÉrdek az első.
Kiállunk a gyermekedért :

Ez a civil csoport a válások utáni családjogi ügyek gyakorlati reformjáért jött létre. A valódi gyermekvédelemért önszerveződő civilek utcai demonstrációkkal is kiállnak a gyermekekért.
Vissza a tartalomhoz